7 Mayıs 2011

kötüye kullanım bildir-II

anlamlandıramadığımız şeyleri anlamlandırmaya çalışmanın bir anlamı yokmuş. bırakalım öyle kalsınmış, yok kalmasınmış, nasıl bırakablirmişiz. bu 'şey'ler insan da olabilirmiş ya da bazen insanlar 'şey' olabilirmiş ama ikisi aynı 'şey' değilmiş. 'şey'tan görsünmüş, hiçbi'şey'den daha değersiz o 'şey'lerin yüzünüymüş. bir kaç saniye evvel yapılan bu 'şey' israfının vebalini kim yüklenecekmiş. neyse onu ben oyalarım siz kaçınmış. zaten kaçmayı falan da beceremezmişim, kalır meydanda savaşırmışım, bir kaç parçaya ayrılmadan da çekilmezmişim, karşıdakine zarar vermezmişim ama yine de sonuç değişmezmiş. sebeplerle saçsaça başbaşa didişirken sonucu kaçırmışmıyım ki, öyle mi ki. sonuçlar sebepleri süpürünce adı temizlik olmazmış, su çiselesende yoğun bir toz bulutu kalkıp havalandıkça dünya görünmez olurmuş, varsın olsunmuş. öyle dermişim ben olsaymışım. demezmişim. kendinden alıntı yapabilen saçmasalak bir insanmışım. boşvermiş, anlamak her zaman isabetli bir 'şey' değilmiş. hı hı yine 'şey'miş.

şu kadarcık değerim olduğunu bilsem susarmıymışım. ama yokmuş. neyse 'beni anladın ya suya değsin bir kanadın' demiş, kim demiş çok dert değilmişte hani iyi demiş hoş demiş. sözmüş alıntısız yazacakmışım artık. bırakacakmışım artık şu -miş'li geçmiş zamanda saplanıp kalmayı, ama elimde değilmiş, elimden geleni ardıma koymazmışım, ardımın kollanmadığı savaşlarda kılıcımı daha keskin bilemeyi öğrenmeliymişimki aynı anda hem kendimi hem..
neyseymiş çok uysalmışım bazen alışmamışmışım, 'neye alışmıyorki insan' gibi bir saçmalıktan nefret ettiğimi bilirmişim, o bu şu bilmese de olurmuş. var ya da yok-bir var bir yok-artık yok arasındaki düzlemde 'insan alışıyor' mantığıyla yaşayabilemezmişiz. yaşar gibi yapmamızı sevenler çokmuş. mantık? tık tık? evde kimse yok, olmayacakta. pılınızı pırtınızı bırakıp kalınız, kaçmak gitmek iyi birşey sanmayınız, savaşınız, ah afedersiniz barışçılıktan yapıyorsunuz dimi dimi. ama lütfen makinamın önünde iki parmağınızı 'v' şeklinde yapıp durmayınız, çeker gibi yapıp çekmeyebilirmişim, bakın bu çektikten sonra silmekten daha fenaymış. pek fena.

kuşları severmişim, onlar da beni severmiş, akşam olunca en yüksek dallara çekilişlerini seyretmeyi hep severmişim, onlar da beni severmiş, gün olur devran dönermiş, dünya dönermiş, döner dururmuş, e hadi dursunmuş, hızımı alamayıp dönebilirmişim, geri değil; eksenim etrafında.

yeterince saçmalayamadığım için hiçbişeyden özür dilemiyormuşum, pılınızı pırtnızı saçınızı toplayıp, sessizce, ayak uçlarınıza basarak ve nefesinizi tutarak olduğunuz yerde kalınız. hmm evet buraya kadar saçmalayan olursa bi zahmet yukarıdaki 'kötüye kullanım bildir' şeysini tıklayınız.

2 yorum:

  1. çok beğendim.serinin devamını merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. kafayı yediğim bir başka zamanı merakla bekliyosun demektir :D

    YanıtlaSil